Obdukcija potvrdila - mladić kod Delnica bježao od policije, smrznuo se u šumi

Obdukcija potvrdila - mladić kod Delnica bježao od policije, smrznuo se u šumi

Foto: Igor Kralj/Pixsell

OBDUKCIJA tijela 22-godišnjaka nađenog 10. veljače na nepristupačnom šumskom predjelu kod Lokava pokazala je da se smrznuo, a na tijelu nisu pronađene ozljede, doznaje se u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci. 

Obdukcija je obavljena u ponedjeljak, 12. veljače, a u zagrebački Centar za forenzička ispitivanja su dodatno poslani uzorci kako bi se utvrdilo što je mladić konzumirao prije nesretnog događaja.

Drama je počela u četvrtak 8. veljače u 23:30 sati kod naplatne postaje u Lučicama pokraj Delnica kada su mladića koji je vozio Renault pokušali zaustaviti delnički policajci, ali on se nije zaustavio nego je pobjegao. Zaustavio se na odmorištu uz cestu, vidikovcu iznad Lokvarskog jezera, gdje je izašao iz automobila i pobjegao u šumu, a trojica putnika ostali su na tom mjestu i dočekali policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznaje se da je mladić vozio bez vozačke dozvole, što bi mogao biti povod bijega.

Sljedećeg dana je mladićeva obitelj prijavila njegov nestanak pa su u potragu krenuli policija i Hrvatska gorska služba spašavanja, ali do večeri ga nisu našli, a u subotu, 10. veljače, u potragu su se uključili pripadnici Specijalne policije iz Rijeke koji su pronašli tijelo.

Na mjestu pronalaska obavljen je očevid, a izvlačenje tijela trajalo je više sati zbog zahtjevnosti terena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara