OBJAVLJEN CD-ALBUM "OD OPERE DO FILMA" MIRJANE BOHANEC VIDOVIĆ

Objavljen je album "Od opere do filma" s dva CDa sa snimkama sopranistice Mirjane Bohanec Vidović, u izdanju zagrebačke izdvačke kuće "Orfej", koja će ga predstaviti 12. veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu.

Album obuhvaća mnogostranu djelatnost primadone Opere HNK u Zagrebu, o čemu svjedoči i njegov naslov "Od opere do filma".

Mirjana Bohanec Vidović proslavila je 1991. dvadesetpetu obljetnicu umjetničkog rada u zagrebačkom HNK, kao Jelena u predstavi "Nikola Šubić Zrinski" Ivana pl. Zajca.

Uz mnogobrojne uloge i nastupe na pozornicama bivše Jugoslavije i u inozemstvu, veliku je popularnost stekla u filmu "Tko pjeva zlo ne misli" Kreše Golika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U opsežnom repertoaru koji je ostvarila tijekom dugogodišnje karijere pjevala je uloge Gluckovih, Mozartovih, Beethovenovih, Weberovih, Rossinijevih, Donizzetijevih, Verdijevih, Glinkinih, Wagnerovih, Puccinijevih, Odakovih i drugih opernih likova svjetske i nacionalne operne literature.

Pjevala je i na koncertima s ansamblom "Collegium musicum", a znala je i nastupati s popjevkama, od solo pjesma za glas i klavir do kajkavskih popevki i dalmatinskih pjesama.

Među ostalim radila je kao diplomat Ministarstva vanjskih poslova i promovirala hrvatsku kulturu u svijetu.

(Hina) xag ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara