Održana svjetska premijera filma "Cold Mountain"

SVJETSKA premijera filma "Cold Mountain", s Nicole Kidman, Judeom Lawom i Renee Zellweger u glavnim ulogama, održana je ovih dana u Hollywoodu u prisustvu svih glavnih sudionika filma, javlja u utorak BBC.

Prisutni su, uz glavne zvijezde, bili i drugi uzvanici poput glumaca Adriena Brodyja i pjevača Rickyja Martina.

"Cold Mountain" spominje se kao jedan od favorita za Oscara, a radi se o drami iz američkog građanskog rata s Lawom, koji se kao ranjeni vojnik vraća kući voljenoj ženi. Redatelj filma je Anthony Minghella, najpoznatiji po filmu "Engleski pacijent".

Očekuje se da bi svo troje glavnih glumaca - Kidman, Law i Zellweger - mogli osvojiti nominacije za uloge u filmu temeljenom na knjizi Charlesa Fraziera "Studengora", kako glasi hrvatski prijevod romana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je sniman 10 mjeseci u udaljenim krajevima Rumunjske.

Law je o tom iskustvu izjavio: "Znate, to je bilo divno iz dva razloga. Kao prvo, mogli smo se zatvoriti sami u sebe kao u neki balon, i samo snimati film. Drugi razlog je taj što nije bilo baš nikakvih stvari koje bi nas ometale u uživanju u životu. Kao da smo učili što nam više ne treba. Faksovi često nisu radili, telefoni nisu radili, ne bi samo sjedili pred televizorom, nego bi išli u šetnje, igrali se u polju, penjali na drveće, brali cvijeće - bilo je to zaista divno vrijeme".

Minghella je priznao da je bilo poteškoća u prenošenju romana na veliko platno.

"Nazvao sam Charlesa Fraziera, koji je napisao knjigu i rekao mu: Znate, ako tražite najmanje kvalificiranu osobu, to sam ja. Ne znam ništa o građanskom ratu, nisam bio u Sjevernoj Karolini, mrzim kad mi je hladno, ne volim planine, ali obožavam vašu knjigu", dodao je Minghella.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara