Opet prekinuto suđenje Ivanu Heraku

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Pulu danas je ponovno prekinuto suđenje bivšem ministru turizma Ivanu Heraku i trojici suradnika optuženih za malverzacije novcem Ministarstva turizma 1999.

Sudsko vijeće danas nije prihvatilo dodatni dokazni materijal obrane optuženika, a obrana se tomu žučno usprotivila te su svi branitelji zatražili izuzeće Vijeća i predsjednika Serđa Ferenčića zbog, kako su rekli, "pristranosti suda".

Sudac Ferenčić je prijedlog odbio, a Herakov branitelj odvjetnik Ivan Hrvatin, kako je rekao, "svjestan posljedica koje će snositi jer je na to mjesto imenovan po službenoj dužnosti", napustio je sudnicu. Dodao je da "ne želi sudjelovati u takvu sudskom postupku u kojem okrivljenicima nisu zajamčena prava da im se omogući pravedno suđenje predviđeno ne samo Zakonom o kaznenom postupku nego i Ustavom".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasprava je stoga prekinuta.

Sudski postupak koji se protiv bivšeg ministra turizma Ivana Heraka vodi na Županijskom sudu u Puli traje već tri i pol godine, a Herak se nakon više od 500 dana pritvora brani sa slobode. Suđenje Heraku i trojici suoptuženika do sada je nekoliko puta prekidano i nastavljano uglavnom zbog Herakove bolesti, bolesti trećeoptuženog Antuna Golika, inače bivšeg pomoćnika ministra turizma, te zato što je Herak otkazivao punomoć svojim braniteljima ili pak oni suradnju Heraku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara