Opljačkana poslovnica PBZ-a u Cisti Provo

DVOJICA naoružanih maskiranih muškaraca jutros su oko 8,45 sati iz poslovnice Privredne banke Zagreb u Cisti Provo kod Imotskog, prijeteći oružjem zaposlenicima, odnijela veću količinu novca, izvijestila je glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Tina Disopra.

Policija još utvrđuje okolnosti i traga za počiniteljima.

Od dvojice službenika, koji su u trenutku pljačke bili u banci, Mirka Milasa i Mije Ančića, doznaje se kako su razbojnici pred banku stigli motociklu "croseru" bez registarskih oznaka, te su, prijeteći pištoljima, upali u banku i od njih zatražili da im predaju sav novac.

Kad su im predali dio novca, naoružani razbojnici udaljili su se motociklom prema mjestu Svibu, odnosno, kako pretpostavljaju, prema granici s BiH. Sve se, kažu, dogodilo u manje od tri minute.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor imotske podružnice PBZ-a Joško Puljiz izjavio je kako je odnesena znatna količina novca, ali, naglasio je, ispod granice do koje je banka osigurana od pljačke.

O kolikoj je svoti riječ za sada se radi istrage ne smije otkriti, ali nije odnesen sav novac, kazao je Puljiz. No s obzirom na velik broj iseljenika, koji u toj banci polažu svoj novac, pretpostavlja se da je riječ o vrlo velikoj svoti.

Poslovnica PBZ-a u Cisti Provo nalazi se u središtu mjesta na vrlo prometnoj cesti prema Imotskom i granici s BiH, u blizini raskrižja. To je, inače, prva takva pljačka na imotskom području, doznaje se od policije.

Očevid obavljaju djelatnici kriminalističke policije i Policijske postaje u Imotskom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara