OPROSTILA MU SILOVANJE Sudac odbija zatvoriti slučaj protiv Romana Polanskog iako je žrtva to tražila

OPROSTILA MU SILOVANJE Sudac odbija zatvoriti slučaj protiv Romana Polanskog iako je žrtva to tražila

Foto: Guliver image/Getty images, Hina

SUDAC u Los Angelesu odbacio je zahtjev žene koju je prije 40 godina silovao redatelj Roman Polanski da zatvori slučaj protiv njega.

Sudac Scott Gordon je u presudi objasnio da je ovakvu odluku donio jer Polanski ostaje bjegunac i da sud ne može zatvoriti slučaj "samo zato što je to u najboljem interesu žrtve".

U lipnju je Samantha Geimer, koja je imala 13 godina 1977. kada ju je Polanski drogirao i silovao u Los Angelesu, svjedočila u korist redatelja i molila suca da zatvori taj 40 godina star predmet.

Polanski, koji je priznao da je silovao Geimer, proveo je 42 dana u pritvoru tada, a prije izricanja presude je pobjegao iz SAD-a bojeći se da će dobiti dugogodišnju zatvorsku kaznu.

Redatelj filmova "Kineska četvrt" i "Rosemaryna beba", koji je u petak navršio 84 godine, nikada se nije vratio u SAD, a brojni pokušaji da ga se zatvori su propali.

Oprostila je Polanskom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Geimer je u lipnju od Vrhovnog suda u Los Angelesu zatražila da zatvori slučaj, kazavši da je oprostila Polanskom i da želi to kao "čin samilosti sebi i svojoj obitelji."

Gordon je također odbacio zahtjev Polanskijevog odvjetnika Harlanda Brauna da otpečati svjedočenje iz 1977. Braun se nadao da će moći iskoristiti svjedočenje i uvjeriti vlasti europskih država da ukinu međunarodni uhidbeni nalog za Polanskog.

Dva prijašnja pokušaja SAD-a da im se Polanski izruči iz Poljske i Švicarske su propali.

Braun tvrdi kako Polanski želi slobodno putovati i, između ostalog, posjetiti u SAD-u grob svoje supruge Sharon Tate koju su 1969. ubili sljedbenici Charlesa Mansona.

Polanski je nagrađen Oscarom za film "Pijanist", ali nije došao u SAD da pokupi nagradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara