Orešković na sjednici Vlade Karamarku i ministrima: Lijepo vas je vidjeti

Orešković na sjednici Vlade Karamarku i ministrima: Lijepo vas je vidjeti

Foto: Screenshot Nova TV

PREMIJER Tihomir Orešković započeo je današnju sjednicu Vlade pomalo neuobičajenim obraćanjem potpredsjednicima Karamarku i Petrovu i ministrima.

"Evo ukratko ću samo reć' lijepo vas je vidjeti", rekao je Orešković na samom početku sjednice, smješeći se.

Nakon toga se uozbiljio i najavio da će sjednica biti duga, da ima puno točaka i da je pred njima puno posla te da će odmah krenuti da sjednicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković: Karamarko je ogroman teret za Vladu i HDZ

Podsjetimo, Oreškvić i Petrov su se jučer sastali u Oreškovićevu stanu nakon što je predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko objavio da HDZ kreće u izglasavanje nepovjerenja Oreškoviću.

"Kratko ću. Ovo je bitka za Hrvatsku. To vidite. Čuo sam izjave Karamarka danas . Moja poruka je jasna, ja sam dobio u Saboru povjerenje i ne bojim se opet ga tražiti. Tu sam. Dolazim s porukom. Poštujem HDZ kao stranku, ali Karamarko je ogroman teret za ovu Vladu i čak za HDZ, i uvjeren sam da će HDZ donijeti pravilnu odluku na kraju dana", kazao je Orešković neposredno prije sastanka s Petrovom.

Karamarko je ranije rekao da HDZ ima dovoljno ruku za rušenje Vlade. "HDZ danas pokreće postupak opoziva premijera Oreškovića.Pozivamo sve subjekte u ovoj političkoj igri da se uozbilje jer neće biti dobro. Vremena još ima za ozbiljnu, presloženu Vladu. Ne želim nikoga napadati, ali situacija nije dobra. Ali u ovoj lakrdiji HDZ ne može sudjelovati", rekao je Karamarko danas ujutro na konferenciji za medije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara