Osijek: HDZ odbacio tumačenje Ministarstva pravosuđa o županijskoj skupštini

OSJEČKOBARANJSKI Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) odbacio je danas tumačenje Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave po kojem nema zakonskih uvjeta za raspuštanje Županijske skupštine, kao što su nakon podnošenja ostavki svojih 26 skupštinskih vijećnika zatražili HDZ, HSLS i HSP.

U dopisu Ministarstva, koji je medijima jučer dostavio predsjednik Županijske skupštine Ramir Ristić (LS), navodi se kako je HSS zakonski zamijenio svoga vijećnika koji je prešao u HDZ i podnio ostavku, pa nisu utemeljeni zahtjevi za raspuštanjem Skupštine zbog nedostatka kvoruma.

U današnjem priopćenju za javnost HDZ ističe da "odlučno odbacuje sadržaj političkog pamfleta iz Ministarstva pravosuđa" koje "ponovnim davanjem protuzakonitih i protuustavnih mišljenja u očima birača još više srozava vladajuću garnituru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HDZ je ocijenio kako je na tom primjeru vidljivo da će "ljudi koji u Županiji protuzakonito obnašaju vlast učiniti sve, ne birajući sredstva, da bi spriječili raspisivanje izbora i demokratsko izjašnjavanje birača".

U priopćenju se podsjeća da je HDZ, zajedno s HSLS-om i HSP-om, podnio tužbu Upravnom sudu i više kaznenih prijava protiv odgovornih osoba u Županiji zbog kršenja Ustava i zakona, te se izražava uvjerenje da će sudovi u što kraćem roku "završiti ovu farsu".

"Ako i sudovi svojom šutnjom omoguće održavanje paravlasti u Županiji, osječko-baranjski HDZ i druge oporbene stranke čvrsto su uvjereni da će, nakon parlamentarnih izbora i neupitna odlaska sadašnje vladajuće garniture, nova demokratska Vlada desnog centra raspustiti paraskupštinu i raspisati prijevremene izbore za Osječko-baranjsku županiju", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara