OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA FINANCIRAT ĆE IZRADU PLANA NAVODNJAVANJA

Osječkobaranjska županija u proračunu za ovu godinu izdvojila je 1,5 milijuna kuna za financiranje navodnjavanja, a iz dijela tih sredstava županija će financirati izradu plana navodnjavanja kako bi se povećale navodnjavane površine, kojih je sada jako malo, rekao je danas Željko Kraljičak, pročelnik Odjela ja poljoprivredu i gospodarstvo Osječkobaranjske županije.

Posljedice prošlogodišnje suše ukazale su na veliku važnost i potrebu navodnjavanja, istaknuo je.

Podsjetio je da je na vladinoj sjednici u ožujku u Osijeku kao prioritet istaknuta upravo potreba navodnjavanja.

Planom navodnjavanja trebalo bi se definirati koliko je obradivih površina od ukupno 275 tisuća hektara u županiji pogodno i ekonomski islativo navodnjavati, kazao je Kraljičak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izradu plana navodnjavanja uskoro će biti raspisan javni natječaj.

No, postoji mogućnosti, naglasio je Kraljičak, da oni koji žele ove godine ulagati u opremu za navodnjavanje, zatraže povrat sredstava u iznosu od 25 posto od utrošenog novca. Svi koji su zainteresirani za investiranje u navodnjavanje trebaju se javiti u svoje jedinice lokalne samouprave, kako bi zajednički, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva i s Hrvatskim vodama, došli do najkvalitetnijeg rješenja problema navodnjavanja, rekao je.

(Hina) xvsik yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara