otkrivena spomen-ploča na rodnoj kući uršulinke dobre majke klaudije, za koju se provodi postupak proglašenja blaženom

U nazočnosti mnogobrojnih vjernika iz Đakova i hodočasnika iz Varaždina, danas je u Đakovu otkrivena spomenploča na rodnoj kući uršulinke Dobre Majke Klaudije od Bezgrešnog Začeća, koja je godine 1952. u uršulinskom samostanu u Varaždinu umrla na glasu svetosti.

Mnogi su joj se, naime, zbog njezina uzornoga redovničkog života, ispunjenog predanošću, ljubavlju, vjerom, blagošću i strpljivošću, obraćali za zagovor u potrebi i doživjeli da im se usliši, zbog čega je pokrenut postupak za njezino proglašenje blaženom.

Dobra Majka Klaudija rođena je godine 1875. kao Jerina Matilda Bollein u uglednoj đakovačkoj obitelji. U varaždinski uršulinski samostan ušla je godine 1904., te dobiva ime sestra Klaudija. U samostanu obavlja dužnost poglavarice, te radi kao učiteljica novakinja. Godine 1941. razboljela se od tifusa i teško boluje do smrti godine 1952.

Njezini ovozemni ostatci su u sarkofagu u uršulinskoj crkvi u Varaždinu, a godine 2004. navršit će se 100 godina od njezina ulaska u uršulinski samostan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomen-ploču na rodnoj kući Dobre Majke Klaudije otkrila je uršulinka, sestra Klaudija Đuran, koja je tom prigodim govorila o redovničkom životu i vjeri Majke Klaudije. "U njoj se razlila sva Božja ljubav i Božji dar za mir u duši i pouzdanje u Gospodina, što je cijeli život zagovarala i drugima, pa su za Dobru Majku Klaudiju mnogi rekli da će jednom doći na oltar", rekla je sestra Klaudija Đuran.

Spomen-ploču blagoslovio je kapelan đakovačke župe Svih Svetih velečasni Josip Vrančić.

(Hina) sžup mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara