Otvoren Međimurski sajam poduzetništva MESAP 2004.

Međimurski sajam poduzetništva MESAP 2004., na kojem na 5000 četvornih metara otvorena i 21.000 četvornih metara zatvorena prostora sudjeluje 240 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Madžarske i Austrije, otvorio je danas u Nedelišću pokraj Čakovca ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić. L

U prigodnu govoru pred brojnim uzvanicima pohvalio je tu sajamsku priredbu, ocijenivši je uzornom.

"Ovo je najveći regionalni sajam u Hrvatskoj i naše će ministarstvo i ubuduće podupirati takve i slične sajamske priredbe. Nije slučajno što sajam u Nedelišću nosi epitet vodećeg u Hrvatskoj jer je upravo na tom području najrazvijenije obrtništvo i poduzetništvo", rekao je ministar.

Međimurski župan Branko Levačić je istaknuo kako očekuje da će Vukelićevo Ministarstvo i Vlada pomoći čakovečkoj tekstilnoj industriji MTČ-u koja je zadnjih mjeseci zapala u velike teškoće, a zapošljava oko osamsto radnika. Ministar je obećao da će i Ministarstvo i Vlada zasigurno pomoći toj tvrtki.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu sajma dodijeljena su i priznanja najuspješnijim međimurskim vinima, otvorena je i stočarska izložba na kojoj je grla predstavilo 50-ak stočara iz Međimurja i susjednih županija, a najavljeni su i okrugli stolovi kojima će za trodnevne priredbe nazočiti ministar gospodarstva Branko Vukelić.

Organizator sajma je tvrtka MESAP d.o.o. u vlasništvu Općine Nedelišće i Međimurskoga poduzetničkog centra te grada Čakovca najavio je kako očekuje 20-ak tisuća posjetitelja.

(Hina) xvhač yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara