Ove godine razminirano 7,6 četvornih kilometara u Sisačko-moslavačkoj županiji

HRVATSKI centar za razminiranje (HCR) ove je godine u prvih šest mjeseci u Sisačko-moslavačkoj županiji razminirao 7,6 četvornih kilometara, izvijestio je zamjenik ravnatelja tog centra Mirko Ivanušić na sastanku s čelnicima Sisačko-moslavačke županije.

Razminiranje na sisačko-moslavačkom području teče po planu koji je predložila Županija, napomenuo je Ivanušić, ističući da na tom poslu HCR i Županija dobro surađuju. Rekao je da HCR ove godine više radi na razminiranju u toj županiji i da je prioritet dao metodi izviđanja sumnjivih minskih površina, tako da je izviđanjem na 15 mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji u prvih šest mjeseci ove godine zajednici vraćeno 6.340.533 četvornih metara zemljišta, a u sklopu osam projekata razminirano je 1.324.695 četvornih metara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom polugodištu ove godine razminiran je pojas uz državnu cestu D-31 u Pokupskoj Slatini, trasa vodoopskrbne mreže Prekopa-Hađer na području Gline, u Hrvatskoj Kostajnici razminirana je trasa kolektora kod Tvornice "Pounje", a na području Jasenovca poljoprivredno zemljište i trasa mjesnog vodovoda u Boku, te poljski i šumski put u Mokrome Polju. Na području Petrinje završena je treća faza razminiranja Poljoprivredne farme "Stanci", od mina su očišćene poljoprivredne površine u Mošćenici, a na sunjskom području razminirana je trasa dalekovoda "Posavina" kroz mjesto Krivaj.

Metodom izvida razminirani su klizište na cesti Blinja-Mostanica, vojni poligon u Petrinji, područje zdenca u Pokupskoj Slatini kod Gline, te Klobučak, Blinjski Kut, Donje Komarevo, odlagalište otpada na Poli i Vurot na sisačkom području. Istom metodom razminirana su i dva mjesta u Mošćenici, jedno u Sunji, te sumnjive minske površine Toplička kosa kod Topuskog i područje uz cestu u mjestu Unčanima blizu Dvora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara