Pakistan još ne zna kako će glasovati o iračkoj rezoluciji u UN-u

PAKISTAN, muslimanska država koja podupire američki rat protiv terorizma, priopćio je u petak da još uvijek nije odlučio hoće li podržati nacrt rezolucije o Iraku u Vijeću sigurnosti UN-a, te da treba iskoristiti sve mogućnosti za mirno rješenje iračke krize.

Izaslanici SAD-a i Iraka u odvojenim su razgovorima u petak predstavili pakistanskom predsjedniku Pervezu Musharrafu gledišta svojih vlada tražeći potporu službenog Islamabada.

´Razmatramo situaciju i još uvijek nismo donijeli odluku´, rekao je glasnogovornik pakistanskog ministarstva vanjskih poslova Tariq Usmar Haider.

Pakistan je, kao jedna od 10 nestalnih članica Vijeća sigurnosti, sudjelovao u utorak na prvom sastanku Vijeća sigurnosti o prijedlogu nove iračke rezolucije koji su podnijeli Velika Britanija, Sjedinjene Države i Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haider je rekao da Pakistan prilikom glasovanja o rezoluciji ima tri mogućnostu - može biti za, može biti protiv ili može biti suzdržan. ´Ali pakistanska odluka bit će objavljena uoči glasovanja´, rekao je glasnogovornik.

Musharraf je nakon razgovora s američkom izaslanicom Christinom Roccom rekao da se Pakistan zalaže za mirno rješenje iračke krize. ´Miru treba dati šansu kroz diplomatsko rješavanje problema´, rekao je Musharraf, prenijela je pakistanska državna televizijska postaja PTV.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara