Pavarotti zadovoljan što otvara "Histria festival"

JEDAN od najvećih tenora današnjice maestro Luciano Pavarotti na današnjoj je konferenciji za novinare na Brijunima, uoči subotnjeg koncerta u pulskoj Areni kojim će se svečano otvoriti ovogodišnji peti glazbenoscenski "Histria festival", izrazio zadovoljstvo što upravo on ove godine otvara ovu manifestaciju.

On je stoga izrazio nadu kako će opravdati očekivanja organizatora, ali i, kako je rekao, vrlo kompetentne pulske publike.

"U Areni još nisam bio jer ću tek sutra navečer održati generalnu probu. Međutim, svi su me uvjerili kako se radi o jedinstvenom i posebnom ambijentu gdje svaki glas ima svoju akustiku. Morat ću i sebi u Areni pronaći pravo akustično mjesto" - kazao je maestro Luciano Pavarotti, prisjetivši se i svog prvog nastupa u Hrvatskoj u Zagrebu prije dvadesetak godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odgovarajući na pitanja novinara on je naglasio kako je pulski koncert samo dio njegove završne turneje tijekom koje će održati 40 koncerata, a turneja bi se imala okončati u listopadu iduće godine, na njegov rođendan.

Pavarotti će u Areni nastupiti sa sopranisticom Carmelom Remigio te uz pratnju orkestra Hrvatske radio televizije predvođenim dirigentom Leoneom Magierom.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara