Pernarovi "drugovi" iz Srbije otvoreno slave Ratka Mladića: "On je heroj"

Pernarovi "drugovi" iz Srbije otvoreno slave Ratka Mladića: "On je heroj"
Foto: Facebook/Index
 
IVAN Pernar, saborski zastupnik Živog zida, teoretičar zavjera, miljenik i (hiper)aktivni korisnik društvenih mreža koji za svaku aktualnu temu ima svoj komentar, jučer ga nije imao za povijesnu presudu za genocid i druge ratne zločine Ratku Mladiću. No zato su Mladićevu presudu komentirali Pernarovi ideološki suborci koji, baš kao i najpoznatiji živozidaš, ratuju sa zapadom.
 
 
 
U ravno 38 objava koje je od izricanja presude Mladiću do vremena objave ovog članka Pernar nanizao na svom Facebook profilu, Mladiću nema ni spomena. Našlo se tu, po običaju, mjesta za marihuanu, taksiste, Stankovića, Todorića, Jandrokovića, NATO i druge Pernaru omiljene teme, ali za vjerojatno najvažniju presudu koju je Haaški sud dosad donio - ipak nije.
 
Malagurski režirao Pernaru propagandne uratke, a sad se obrušava na Haaški sud 
 
No zato su se, umjesto njega, oglasili neki njegovi ideološki suborci i drugovi po širenju antieuropskih, antiameričkih i proruskih teorija zavjera iz susjedne Srbije. Boris Malagurski, redatelj trash "dokumentaraca" Težina lanaca 1 i 2, u kojima umanjuje krivnju srpske strane u ratovima u bivšoj Jugoslaviji devedesetih te je svaljuje na dijaboličnu zavjeru zapada, uvelike je pomogao u popularizaciji Pernara u Hrvatskoj i regiji vješto produciranim propagandnim uratkom pod naslovom “Ivan Pernar otkrio istinu o EU i NATO!”. Taj lani objavljeni video, u kojem se kadrovi Pernarova antizapadnog govora u saboru izmjenjuju s kadrovima navodnih američkih zločina, na Facebooku je pogledan više od pet milijuna puta. 
 
 
A evo što je Malagurski rekao povodom jučerašnje presude bosansko-srpskom generalu: “Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu u Haagu. Sramota haaškog tribunala će trajati mnogo duže i nadživjet će taj politički sud koji daje sebi za pravo da osuđuje samo Srbe, a zločince poput Gotovine, Orića i Haradinaja pušta na slobodu. Pravda je odavno dobila smrtnu presudu u Haagu.”
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Malagurski je u jednoj ranijoj objavi na Facebooku, gdje se srdačno rukuje s Pernarom, nazvao našeg najpoznatijeg populista "drugom" uz popratni komentar: “Moj drug Ivan Pernar i ja, ujedinjeni u borbi za pravedan ekonomski sistem i slobodan Balkan!”
 
 
Obradović, ekstremist koji je pozvao Pernara u Beograd, tvrdi da je Ratko Mladić - heroj
 
U Mladićevu obranu stao je i još jedan Pernarov “drug”, lider ekstremno desničarske i pročetničke stranke Dveri Boško Obradović, i bijesno odbacio “sve presude haaškog tribunala kao antipravne, nepravedne i antisrpske” i dodao da je “Mladić za njega heroj”. 
 
Obradović se “proslavio” i svojim nedavnim govorom u Skupštini Srbije u kojoj se obrušio na aktiviste za prava LGBT manjine, pozivajući se na srpsku tradiciju i vjeru. I taj je video postao viralan, u čemu su dobrano pripomogli i hrvatski ekstremni desničari - prvenstveno notorni neonacist i osuđeni diler koji je kokainom plaćao prostitutku, Velimir Bujanec. Voditelj Bujice je pustio Obradovićev govor u svojoj emisiji uz sljedeći izljev desničarskog hrvatsko-srpskog drugarstva: “Eto vidite koliko sam tolerantan, plješćem jednom zastupniku iz Skupštine Srbije i vjerujem da mi nitko normalan u Hrvatskoj neće zamjeriti na ovom prilogu! Ne moramo se slagati kada je u pitanju njihova agresija na Hrvatsku, ali oko očuvanja tradicionalnih i obiteljskih vrijednosti apsolutno se slažemo.”
 
A za vezu između Obradovića i Pernara moramo se vratiti točno godinu dana unatrag, kada je Pernar na Obradovićev službeni poziv posjetio Skupštinu Srbije. Pernar je, naravno, na Facebooku objavio i selfie s Obradovićem, političarem koji otvoreno traži rehabilitaciju četničkog vođe Draže Mihailovića i kvislinga Milana Nedića, ali i reparacije od Hrvatske za genocid u NDH. Ni Pernaru niti Bujancu, čini se, to previše ne smeta.
 
   
Ostaje nejasno i smeta li Pernaru slavljenje osuđenog ratnog zločinca kojeg Obradovićeve Dveri na svojoj Twitter stranici također opravdavaju nakaradnom revizionističkom doskočicom da se Mladić "borio protiv ISIL-a od 1992.". 

 

Nakon objave ovog članka, Pernar je podijelio poveznicu na njega na svom Facebook profilu uz komentar da "nitko ne napada Kolindu jer se slika i ljubi S Vučićem i Nikolićem" te da "nema namjeru (svoje domoljublje) nikome dokazivati, pogotovo ne Indexu".

 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Ivana Pernara ili Ratka Mladića, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tagove: Ivan Pernar, Ratko Mladić.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara