Pet godina nacionalnog centra za psihotraumu u KB-u Dubrava

STRUČNIM skupom o hrvatskim iskustvima u dijagnostici i liječenju psihotraume u Kliničkoj bolnici (KB) Dubrava danas je obilježena peta godišnjica Nacionalnog centra za psihotraumu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koji djeluje u sklopu Odjela psihijatrije u toj bolnici.

Odjel psihijatrije u KB-u Dubrava od početka Domovinskog rata aktivno se uključio u zbrinjavanje stradalnika, a tijekom proteklih pet godina na nacionalnoj je razini izgrađena mreža psihosocijalne pomoći, dijagnostike i liječenja hrvatskih branitelja te razrađena metodologija pružanja pomoći, istaknula je na prigodnoj svečanosti voditeljica Odjela za psihijatriju Dragica Kozarić-Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodala je kako je prošle godine odjel preselio u nove prostore zahvaljujući novcu koji su uložili Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo zdravstva. Time su Hrvatska i Zagreb dobili modernu psihijatriju usmjerenu primarno na rad sa psihotraumatiziranim osobama.

Pokrovitelji današnje proslave su potpredsjednici Vlade Jadranka Kosor i Andrija Hebrang.

U radu okruglog stola "Integracija hrvatskih iskustava u dijagnostici, liječenju i procjeni psihotraume", sudjeluju stručnjaci iz cijele Hrvatske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara