Patetična ispovijest Pistoriusa: "Reeva ne bi htjela da idem u zatvor, htjela bi da pomažem siromašnima"

Patetična ispovijest Pistoriusa: "Reeva ne bi htjela da idem u zatvor, htjela bi da pomažem siromašnima"

Foto: FAH

SLAVNI paraolimpijac Oscar Pistorius po prvi je puta u intervjuu detaljno opisao što se dogodilo na kobno Valentinovo, 14. veljače 2013. godine, kada je ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp u njihovom domu u Pretoriji.

"Ne želim se vratiti u zatvor. Ne želim si ondje upropastiti život", rekao je Pistorius.

"Kada bih se mogao iskupiti, volio bih pomagati siromašnima. Vjerujem da bi i Reeva, ako me gleda, htjela da živim takvim životom", dodao je.

"Ubio sam Reevu i moram živjeti s tim. Još uvijek osjećam miris krvi. Još uvijek osjećam vrućinu na rukama. Razumijem bol koju osjećaju svi koji su je voljeli i kojima nedostaje. I ja osjećam istu bol. I mrzim samog sebe", kazao je Pistorius za ITV.

Ponovio je da se kobne noći ustao oko 3 sata ujutro jer je čuo lupanje prozora u kupaonici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mislio sam da netko provaljuje i moj prvi refleks bio je da uzmem pištolj. Ako je netko u kupaonici, trebaju mu sekunde da uđe u spavaću sobu. Šapnuo sam Reevi: Zovi policiju i legni na pod. Bacio sam se na pod i počeo vikati: Gubi se iz moje kuće! Vrištao sam i što sam više vikao bilo me je više strah", priča Pistorius. "Došao sam do vrata kupaonice, znam da je Reeva ostala u krevetu. Ne znam koliko je ljudi u kupaonici. Tada sam čuo buku od tamo i prije nego što sam se snašao, pucao sam", dodaje.

Tvrdi da se vratio u spavaću sobu, ali da Reeve nije bilo tamo. Tvrdi i da je bio uvjeren da je ona u krevetu.

"Vratio sam se do vrata kupaonice i shvatio da su zaključana. Pokušao sam ih otvoriti: Isuse, Isuse, ne daj da je ono što mislim da je. Našao sam palicu za kriket i počeo razbijati vrata kupaonice. Ugledao sam Reevu. Ležala je na WC-u. Odmah mi je bilo jasno što sam napravio - ubio sam je", kaže Pistorius.

Tvrdi da je Reeva vjerojatno tijekom noći otišla u kupaonicu, a kada ga je čula da viče zaključala se u strahu.

Presuda Pistoriusu očekuje se krajem lipnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara