Pokrenuta peticija da London proglasi nezavisnost i aplicira za članstvo u EU-u

Pokrenuta peticija da London proglasi nezavisnost i aplicira za članstvo u EU-u

Foto: FAH

BRITANCI su danas većinom glasova izglasali izlazak iz Europske unije, no veliki dijelovi zemlje bili su za ostanak u EU-u. Većina građana Londona tako je bila za ostanak u Europskoj uniji. I Liverpool i Manchester te škotski Edinburgh i velški Cardiff bili su u velikoj mjeri za ostanak, a u Birminghamu su protivnici i zagovornici izlaska Britanije iz EU bili izjednačeni. Za ostanak su bili i Oxford, ali i sjevernoirski Belfast.

> REFERENDUM Gotovo je, Velika Britanija napušta EU

Stoga ne čudi kako je danas pokrenuta i peticija za odvajanja Londona od Britanije te za pridruživanje tog grada Uniji. Peticiju je pokrenuo novinar James O'Malley, a dosad ju je potpisalo preko 4000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"London je međunarodan grad i želimo ostati u srcu Europe. Suočimo se s realnošću - ostatak zemlje se ne slaže s nama. Zato, umjesto da pasivno-agresivno glasamo jedni protiv drugih na svakim izborima, hajmo se službeno razvesti i pridružiti našim prijateljima na kontinentu.

Ovom peticijom pozivamo gradonačelnika Sadiqa Khana da London proglasi nezavisnim te da aplicira za pridruživanje grada Europskoj uniji, uključujući i Schengen. 

Gradonačelniče Sadiq, biste li radije bili predsjednik Sadiq! Odradite to!", stoji u peticiji koju je pokrenuo O'Malley.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara