Policija otkrila ilegalne proizvođače oružja

ZAJEDNIČKOM akcijom zagrebačke i varaždinske policije otkrivena je i uhićena skupina osumnjičena da se duže vrijeme bavila nedozvoljenom proizvodnjom, posjedovanjem i preprodajom oružja, doznaje se danas u MUP-u.

Ne otkrivajući podatke o pripadnicima te skupine, policija je izvijestila da je pretragom njihovih stanova i prostorija koje su koristili pronađeno 276 komada dijelova prikrivenog vatrenog oružja, u obliku privjesaka za ključeve u raznim fazama izrade, dvije malokalibarske puške ručne izrade, te po jedan automat, pištolj i lovačka puška.

Zaplijenjena je i veća količina puščanih cijevi, mehanizama za okidanje, udarnih igala i drugih dijelova oružja, tri prigušivača pucnjeva, materijal za izradu prigušivača, te više od 400 komada streljiva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri pripadnika skupine danas su poslije podne privedena istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda s kaznenom prijavom za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Kaznene prijave podnesene su protiv još tri osobe koje nisu privedene na sud, a jedna od njih prijavljena je i za odavanje službene tajne.

Policija nastavlja kriminalističku obradu, a daljnji kazneni postupak preuzeo je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), kažu u MUP-u.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara