Potpisana Deklaracija o suradnji Libre i LS-a u Splitu

U Splitu je danas potpisana zajednička Deklaracija o suradnji gradskih organizacija LSa i Libre te iskazana puna potpora razgovorima predsjednika Libre Joze Radoša i Liberalne stranke Ive Banca o čvrstoj suradnji dviju stranke i njihovu mogućem ujedinjenju.

Predsjednik Libre u Splitu Miroslav Buličić rekao je da se Deklaracija, koju su potpisali on i predsjednik splitskog LS-a u Ante Tešija, temelji na suradnji istinskih liberalnih vrijednosti obiju stranaka i vrlo sličnim političkim programima.

Na hrvatskoj političkoj sceni nema mjesta za četiri liberalne opcije, ocijenio je Buličić pojasnivši da u tu opciju ubrajaju i HNS, te da su Libra i LS ipak nastali iz nekada jakoga HSLS-a koji ih je stvorio skretanjem s građanske opcije.

Kako je rekao, Libra je za ujedinjenje i s HSLS-om "sada kada je ta stranka pročišćena od desnih političkih nazora i pod vodstvom Ivana Čehoka i Đurđe Adlešić ima sve šanse da se vrati na pravu liberalnu poziciju." Buličić je zaključio da se aktom potpisivanja Deklaracije o suradnji u Splitu požuruju središnjice stranaka da isto učine što prije.

Predsjednik Gradske organizacije LS-a u Splitu Ante Tešija kazao je kako te dvije stranke u gradu već poduzimaju zajedničke akcije te da je Split uvijek bio izvorište novih inicijativa. Pozvao je i splitski HSLS da se pridruži tim inicijativama za ujedinjenje u jednu pravu liberalnu opciju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Predsjedništva Libre, zadužen za objedinjavanje liberalnih stranaka u Hrvatskoj, Alojz Tušek rekao je da je osnovni cilj ujediniti Libru i LS, a zatim ići na ujedinjenje s HNS-om i HSLS-om.

HSLS u Splitu imat će priliku, kazao je Tušek, 22. ovog mjeseca na Gradskom vijeću pokazati svoju volju za povezivanjem u jednu liberalnu opciju. Naime, ako budu dali podršku gradonačelniku Miroslavu Buličiću i Poglavarstvu da ostanu na dužnosti, onda je njihova poruka jasna i mi ih pozivamo da se tako izjasne. U protivnom, sve će biti mnogo teže, rekao je Tušek.(Hina) xmerc yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara