požar između donjeg lapca i nebljusa pod nadzorom

Požar između Donjeg Lapca i Nebljusa pod nadzorom je, a više od 170 gasitelja iz Plitvičkih jezera, Korenice i Lapca danas čuva i natapa rubne dijelove požarišta oko brda Mamac i Pasača gdje još gori trava, raslinje i šuma panjača, ali se vatra ne širi, izvijestio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Plitvička jezera Ivan Pejkunović.

Požar je prouzročio veliku štetu na dalekovodu Lapac-Nebljusi koji su radnici HEP-a djelomično popravili, a ekipe "Elektrolike" i danas na terenu rade na otklanjanju štete jer je još bez struje pedesetak domaćinstava u Lapačkim koritima i Krugama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako na utvrđivanje konačnih šteta treba pričekati, po prvim procjenama samo na elektropostrojenjima šteta iznosi najmanje milijun kuna, rekao je zamjenik direktora distribucijskog poduzeća "Elektrolika" Joso Lemić.

U Ličko-senjskoj županiji još nije pod nadzorom požar na području Klenovca i brda Marina Glava, gdje već četvrti dan gori trava, raslinje i niska bukova šuma. Teren je djelomično miniran što onemogućuje pristup vatrogascima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara