Poziv Ministarstva znanosti za predlaganje kandidata za nacionalna vijeća

MINISTARSTVO znanosti i tehnologije pozvalo je znanstvene i veleučilišne institucije da predlože do 18. rujna kandidate za članove i predsjednike Nacionalnoga vijeća za znanost i Nacionalnoga vijeća za visoko obrazovanje.

U javnome pozivu objavljenomu u današnjem dnevnom tisku navodi se da prijedlozi trebaju sadržavati biografiju i bibliografiju kandidata ili kandidatkinje, kao i barem jednu rečenicu kojom kandidati ili kandidatkinje potvrđuju pristanak na kandidaturu te kraće obrazloženje razloga za kandidiranje.

Poziv je upućen znanstvenim institutima, Rektorskom zboru, sveučilišnim senatima, Vijeću veleučilišta i visokih škola, Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, Hrvatskoj gospodarskoj komori, udrugama poslodavaca, sindikatima u znanosti te znanstvenicima i članovima akademske zajednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sukladno članku 11. stavku 4. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju prihvaćenoga u Hrvatskome saboru 17. srpnja ove godine, članovi Nacionalnoga vijeća za znanost i Nacionalnoga vijeća za visoko obrazovanje ne mogu biti državni dužnosnici, rektori i prorektori sveučilišta te dekani veleučilišta, fakulteta i visokih škola.

Novi zakon definira nacionalna vijeća za znanost i visoko obrazovanje kao stručna i savjetodavna tijela od kojih svako ima predsjednika i 12 članova.

Zadaća Nacionalnoga vijeća za znanost jest briga o razvitku i kvaliteti cjelokupne znanstvene djelatnosti i sustava znanosti u Republici Hrvatskoj, a Nacionalnoga vijeća za visoko obrazovanje briga za razvitak i kvalitetu cjelokupnoga sustava visokoga obrazovanja u Republici Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara