Ppredstavljen novi edukativni spot HCR-a i telefonska linija za donacije

HRVATSKI centar za razminiranje (HCR) i zaklada "Hrvatska bez mina", u nazočnosti potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, predstavili su danas novi spot koji će školsku djecu upozoravati na opasnost od mina, kao i telefonsku liniju broj 060 888 400 preko koje građani mogu po pozivu donirati 3,69 kuna za razminiranje Hrvatske.

Predstavljajući novi spot, ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth naglasio je da su mine zaostale iz Domovinskog rata i dalje velika opasnost za ljude koji žive u njihovoj blizini. Posebice je istaknuo potrebu za kontinuiranim obavještavanjem javnosti o opasnosti od mina.

Zahvalivši svima koji su sudjelovali u projektu spota, Jungwirth je rekao da će se on emitirati na televizijskim postajama do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Primijetivši kako je ova godina ključna u rješavanju problema mina u Hrvatskoj, istaknuo je da bi razminiranju trebalo pridati veće značenje jer će mine ubijati sve dok i posljednja ne bude uklonjena s ovih prostora.

Akcijom prikupljanja donacija pozivom na broj 060 888 400 možemo znatnije pomoći u rješavanju minskog problema u Hrvatskoj, ocijenio je ravnatelj zaklade "Hrvatska bez mina" Branko Bošnjak. Dodao je da se tom akcijom planira prikupiti do kraja godine oko 10 milijuna kuna, što će biti dovoljno za razminiranje jednog četvornog kilometra. Bošnjak je najavio da će se i ove godine nastaviti lani započeta međunarodna akcija prikupljanja donacija prodajom kupona pod nazivom "I ja mogu razminirati jedan četvorni metar".

Pozdravivši ideju tog edukativnog spota i akciju prikupljanja donacija putem telefona, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je da je problem mina u Hrvatskoj jedan od vladinih prioriteta. Dodala je da podržava sve edukativne akcije HCR-a, posebice među školskom djecom, istaknuvši da je problem miniranog terena velika opasnost pri povratku ljudi na područja na kojima su se vodile ratne operacije. Istaknula je da Vlada do kraja godine namjerava uputiti u saborsku proceduru novi Zakon o razminiranju, koji javnost, a posebice pirotehničari, čekaju već duže vrijeme.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor zatim je i sama nazvala broj 060 888 400 i dala svoj doprinos prikupljanju novca za razminiranje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara