Prag: Među 18 ranjenih u eksploziji nema Hrvata; terorizam isključen

MEĐU najmanje18 ranjenih u nedjeljnoj eksploziji u središtu Praga nema hrvatskih državljana, doznaje se u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu koje je tim povodom kontaktiralo s češkom policijom.

Među ranjenima većinom su strani državljani, a češka policija isključuje terorizam i tvrdi da je riječ o kriminalu, javljaju svjetske agencije.

Češka policija eksploziju pripisuje kriminalnom podzemlju. Glasnogovornica policije Iva Knolova kazala je da je policija isključila mogućnost terorističkog napada. "To je kriminal", rekla je.

Da nije riječ o terorizmu, novinarima je kazao i zamjenik gradonačelnika Rudolf Blazek. "Ovo nije bio teroristički napad, nije bila bomba", rekao je.

Eksplozija se dogodila ispred kasina "Royal", u samom središtu grada, u neposrednoj blizini glavnog gradskog trga Vaclavske namesti, u ulici Na Prikope.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Žrtve su uglavnom posjetitelji kasina koji su sjedili na terasi i to većinom strani državljani, rekao je direktor gradske službe za spašavanje Zdenek Schwartz.

Agencija Associated Press javlja da među ozlijeđenima ima Britanaca, Nijemaca, Amerikanaca i Slovaka.

U napadu je ozlijeđeno i jedno dijete, a četvero ljudi u teškom je stanju. Ostalima je pomoć pružena na licu mjesta, rekao je Schwartz. Češki radio javio je da nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti.

Blazek je kazao da bi riječ mogla biti o pokušaju pljačke jer se ispred kasina nalazilo blindirano sigurnosno vozilo. Materijalna šteta ograničena je jer se granata otkotrljala ispod jednog automobila parkiranog ispred kasina, rekao je.

Mjesto incidenta obišao je i premijer Stanislas Gross poručivši također građanima da je riječ o kriminalu povezanom s podzemljem.

Ulica Na Prikope u kojoj se dogodila eksplozija pješačka je zona i jedna je od najpopularnijih ulica u središtu grada, prepuna trgovina, restorana i kasina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara