Pravni savjetnik slovenskog MVP-a: Rezultatom iz Bruxellesa smo zadovoljni

SLOVENIJA može biti zadovoljna rezultatom pripremne konferencije o zaštiti Sredozemlja koja je održana u Bruxellesu, izjavio je za mariborski "Večer" od srijede pravni savjetnik slovenskog ministarstva vanjskih poslova Miha Pogačnik.

On je i sam sudjelovao u aktivnostima slovenskog izaslanstva na sastanku na kojemu je Hrvatska predstavila "position paper" u vezi s namjerama o proširenju jurisdikcije u Jadranskom moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Predstavnici svih jadranskih država koje su bile pozvane na radni doručak s hrvatskim izaslanstvom izrazili su uvjerenje da jednostrano širenje jurisdikcije u Jadranu nije moguće. Hrvatska je u svojim namjerama naišla na njihovo odlučno protivljenje jednostranim potezima, a slično je bilo i stajalište predstavnika Europske komisije koji su sudjelovali na sastanku", izjavio je Pogačnik. On je dodao da je sastanak bio informativne naravi.

"Takvi sastanci u svakom slučaju doprinose boljem informiranju država, zato bi ih bilo potrebno organizirati i u buduće", izjavio je za mariborski dnevni list "Večer" pravni savjetnik slovenskog MVP-a.

"Istina je da se na sastanku spomenulo i pitanje granice na moru, gdje naše pozicije ostaju nepromijenjene, ali samo na margini sastanka", rekao je Pogačnik, dodajući da je sastanak bio prvenstveno posvećen "ribolovu i mogućoj uspostavi ribolovnih zona".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara