Predani ključevi 27 stanova iz programa POS-a

MINISTAR javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić i bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić predali su danas kupcima ključeve 27 stanova izgrađenih po Programu poticane stanogradnje (POS).

Riječ je o dvjema zgradama u središtu Bjelovara vrijednima 10 milijuna kuna u kojima je osim 27 stanova i šest poslovnih prostora.

Gradnja je trajala godinu dana, a radove je izvela zagrebačka tvrtka "Ferbos inženjering" d.o.o.

Ministar Čačić istaknuo je na otvorenju da su ti stanovi među jeftinijima u Hrvatskoj iz POS-a zahvaljujući i gradu Bjelovaru. Četvorni metar stoji oko 760 eura i, kako je istaknula gradonačelnica Adlešić, zahvaljujući tomu što se grad odrekao dijela svojih tražbina, cijena je smanjena za oko 35 eura po četvornom metru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Čačić je napomenuo da će se ove i sljedeće godine u Hrvatskoj izgraditi oko deset i pol tisuća stanova, dok je od 1990. do 2000. izgrađeno oko devet i pol tisuća. Takav porast od šest do sedam puta nije slučajan, rekao je, već je riječ o planskoj izgradnji koju je poticala država u suradnji s gradovima i općinama.

Dodao je da je ovogodišnji rast građevne djelatnosti za 27 posto veći nego prošle godine, kad je povećanje također bilo oko 30 posto.

(Hina) skap dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara