Predsjednik Mesić čestitao Dan HRZ-a i PZO-a

PREDSJEDNIK Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Stjepan Mesić čestitao je svim pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) njihov dan, 12. prosinca, te 12. obljetnicu utemeljenja, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Vrhovni zapovjednik OSRH podsjetio je u čestitci na dan formiranja prvih zrakoplovnih postrojba i okupljanje prve zrakoplovne tehnike aeroklubova i poljoprivredne avijacije, na hrabrost zrakoplovaca i napora svih koji su u proteklih 12 godina stvarali HRZ i PZO.

Hrvatska je vojska pokazala da je spremnošću i profesionalnošću svojih pripadnika tražene standarde NATO-a već odavno dostigla, kaže predsjednik Mesić, te izražava uvjerenost da će ih racionalnim planiranjem modernizacije dostići i tehnički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovom prigodom potrebno se osvrnuti i na proces brojčanog smanjenja Oružanih snaga, koji nije zaobišao niti zrakoplovce. Ovaj neminovni proces zasigurno je ostavio traga na preraspodjeli i povećanju opsega vaših zadataka i obveza, no uvjeren sam da ćete ih izvršavati profesionalno i na vrijeme baš kao i sve dosadašnje.

U tome vam želim puno uspjeha, kako zbog ispunjenja vlastitih težnji, tako i zbog obveze nastavka stečevina svih pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane koji su ih stvarali i gradili u proteklih 12 godina", kaže se u čestitci.

Posebne čestitke uputio je nagrađenim i promaknutim pripadnicima HRM-a i svima poželio još puno profesionalnih i osobnih uspjeha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara