PREDSJEDNIK MESIĆ SASTAO SE S PREDSJEDNIKOM VLADE BADEN-WUERTTENBERGA

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastao se u srijedu, drugoga dana posjeta BadenWuerttenbergu s predsjednikom vlade te njemačke savezne države Erwinom Teufelom, rekao je telefonskoj izjavi za Hinu predsjednikov savjetnik za vanjsku politiku Ivica Maštruko.

"Predsjednik Teufel čestitao je Hrvatskoj na dobivanju pozitivnoga mišljenja Europske komisije i ulasku u europsku obitelj", rekao je Maštruko.

Predsjednik Mesić s Erwinom Teufelom razgovarao je o mogućnostima gospodarske i druge suradnje Hrvatske i te njemačke države, rekao je Maštruko i dodao kako je Mesić Teufela pozvao da posjeti Hrvatsku kako bi se na "političkoj razini potaknulo jačanje gospodarske suradnje".

U Baden-Wuerttenbergu živi oko 120 tisuća Hrvata i ta savezna država od početka podržava hrvatske europske aspiracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon sastanka s predsjednikom vlade Baden-Wuerttenberga predsjednik Mesić bio je na otvaranju izložbe "Tri pisma - tri jezika", zajedničkoga projekta hrvatskoga ministarstva kulture i Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Riječ je o najvećem i najpotpunijem prikazu hrvatske pisane riječi u razdoblju od ranog srednjeg vijeka do 20. stoljeća. Izložena je zbirka koja na trima pismima - glagoljici, hrvatskoj ćirilici i latinici, te trima jezicima - staroslavenskom hrvatske redakcije, latinskom i hrvatskom, obuhvaća razdoblje od tisuću godina.

Taj je projekt započet 1999., a izložba je prvi put postavljena u Berlinu od travnja do lipnja 2002.

(Hina) xvm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara