Predstavljen program "riječkih ljetnih noći"

PROGRAM glazbenoscenske priredbe "Riječke ljetne noći", prvoga cjelovito osmišljena riječkoga kulturnog festivala, predstavljen je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci.

Riječki gradonačelnik Vojko Obernsel je, izrazivši nadu da će taj festival uvrstiti Rijeku u gradove poznate po kulturnim događajima, podsjetio na otkrivanje do sada javnosti nepoznatih prostora baštine industrijskog graditeljstva u kojima su predviđeni dijelovi programa.

Naime, scenski dio programa predviđen je u prostorima negdašnje Tvornice papira a veće glazbene priredbe u pogonu bivše tvornice "Torpedo".

Intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) "Ivana pl. Zajca" Mani Gotovac kazala je da to festival u punom smislu riječi jer je promišljeno umjetnički sastavljeno, kazavši da su brojni drugi festivali u Hrvatskoj u biti smotre jer sastavljaju program bez smislenih poveznica.

U glazbenom dijelu izdvajaju se 9. simfonija Ludwiga van Beethovena u izvedbi Riječke filharmonije, Akademskog zbora "Ivana Gorana Kovačića" i Zbora Opere riječkog HNK, gostovanje Baleta zagrebačkog HNK s "Labuđim jezerom", opera "Nabuccco" Giuseppea Verdija, koncert Dunje Vjezović i koncert "Habanera" na kojem će na Trsatskoj gradini biti izvedene najpoznatije operne arije i dueti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dramskom programu Hrvatska drama riječkog HNK praizvest će tekst "Jazz" Filipa Šovagovića i "Prijevaru" H. Pintera, a postavit će se i međunarodna predstava Europske kazališne konvencije "Zdrav sam i dobro mi je" Majna Bevka u suradnji hrvatskih, slovenskih, madžarskih i austrijskih kazališta.

Na rasporedu je gostovanje "Kamova, smrtopisa" Slobodana Šnajdera Zagrebačkog kazališta mladih te koncert Josipe Lisac.

"Riječke ljetne noći" otvaraju se 18. lipnja, a završavaju 15. srpnja.

(Hina) xdsil ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara