Predstavljena knjiga "Hrvatski karusel" Stipe Šuvara

U SPLITU je večeras u Kazalištu mladih, pred stotinjak posjetitelja predstavljena knjiga Stipe Šuvara "Hrvatski karusel".

U knjizi autor obrazlaže političke i društvene prilike u Hrvatskoj od 1990. do 2003. godine,a kako je rekao, riječ je o tekstovima nastalim u tom vremenskom razdoblju koji su malo poznati u javnosti. Tiskana je na 570 strana u mekom uvezu, izdavač je poduzeće "Razlog" iz Zagreba.

Šuvar je rekao kako je to njegova dvadeseta knjiga, a prva koja je nastala nakon velikih povijesnih promjena i stvaranja hrvatske države.

"Za sve to vrijeme bio sam u potpunoj izolaciji a čak i fizički ugrožen. Ali nadam se da je to vrijeme iza mene, kazao je Šuvar najavivši objavljivanje još dvije knjige od kojih je prva "Ogledi o tranziciji i globalizaciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bogdan Denić, predstavljajući knjigu "svog druga Stipe Šuvara" kazao je kako je ona rezultat njegovog desetogodišnjeg napornog rada i da je nastala iz pokušaja da se u Hrvatskoj izgradi moderna ljevica. Taj zadatak Šuvar je uzeo u veoma teškim uvjetima jer njegova stranka SRP ima cilj biti nalik na npr. KP Francuske."

"Nažalost danas u Europi i nema pravih lijevih stranaka, jer sve one pod pritiskom globalizacije idu sve više ka centru i postaju reformističke partije. Stranka Stipe Šuvara bori se za socijalizam demokratskim putem i sasvim sigurno je najautentičnija stranka tog profila u Europi. Sve druge lijeve stranke su u defenzivi osobito u istočnoj Europi i samo Šuvarova stranka stvara temelj za pravu ljevicu u cijeloj regiji, kazao je Denić.

Predstavljanju knjige Stipe Šuvara nazočio je i gradonačelnik Splita Slobodan Beroš.

(Hina) merc vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara