Prekinut sabor HVIDR-e, novi izborni Sabor za mjesec dana

IZVANREDNI izvještajni i izborni sabor Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) prekinut je danas nakon višesatne burne i na trenutke oštre rasprave sa zaključkom da će se novi, na kojem će se izabrati novo čelništvo HVIDR-e, održati za mjesec dana.

Na izlasku mnogi izaslanici i invalidi nisu krili ogorčenost radom današnjeg sabora, koji je protekao u galami i konfuziji.

Na početku radnog dijela sabora dio izaslanika, većinom iz Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije, zamjerio je obnašatelju dužnosti predsjednika HVIDRE-e Vinku Brkanu da je organizirao sabor na brzinu i da nije poštivao Statut jer prije sabora nisu održane izborne skupštine po županijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neki su izaslanici tijekom rasprave oštro kritizirali Brkana i zbog načina na koji vodi Udrugu, koja zastupa interese više od 30 tisuća ratnih vojnih invalida.

Neki su izaslanici predlagali da se danas održi samo izvještajni dio sabora, a izborni poslije.

Svečanom dijelu sabora HVIDR-e od pozvanih su se odazvali samo predstavnici HDZ-a i dio udruga iz Domovinskog rata, što je uzrokovalo nezadovoljstvo nazočnih invalida.

Potpredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je da je predložena za novu ministricu obitelji i branitelja, te je dodala kako je u pripremi novi zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji će, ustvrdila je, ispraviti nepravde.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara