Premijer Račan: Autocesta do Dubrovnika do 2008.

PREDSJEDNIK Vlade Ivica Račan na današnjoj je sjednici Povjerenstva za izgradnju autoceste Zagreb-Split u Cavtatu izjavio kako će autocesta do Dubrovnika biti završena, kao što je i planirano, do 2008., a neke dionice i prije roka.

"Nema razloga da rokovi budu probijeni jer su projekti osigurani, a model financiranja jasan", naglasio je premijer u Cavtatu na sjednici Povjerenstva kojoj je i predsjedao. Raspravljalo se o radovima na autocesti Zagreb-Dubrovnik i "aktivnostima u izradbi studije i projekata na dijelu autoceste od Ploča do Dubrovnika s posebnim osvrtom na brzu cestu Osojnik-Dubrovnik-Čilipi".

Predsjednik Vlade osvrnuo se i na jučerašnji sastanak u Sarajevu i razgovor o slobodnu prolazu kroz Neum, istaknuvši kako je dogovoreno da se to riješi u roku od dva mjeseca. U južnoj Hrvatskoj gradit će se autocesta bez zaustavljanja, a jedino je pitanje hoće li se graditi do Slanog ili Osojnika i dalje kroz susjednu državu, izjavio je Račan. Dodao je kako će prednost imati gradnja brze ceste od Dubrovnika do Čilipa, a radovi bi počeli sredinom iduće godine i završili bi u roku od dvije godine.

Načelnik konavoske općine Luka Korda zatražio je da se u gradnju te ceste uvrsti i dionica od Čilipa do Debelog Brijega, s čim se složio i premijer. Župan Ivan Šprlje i dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica pozdravili su Vladine napore u gradnji cestovne mreže na hrvatskom jugu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Hrvatskih cesta Stanko Kovač iznio je podatke o Vladinu programu gradnje autocesta od 2001. do 2005., rekavši kako je planirano izgraditi 402 km autocesta. Od toga će samo ove godine biti izgrađeno 120 km, dodao je i najavio da će 18. srpnja biti potpisano pet ugovora o temeljitu popravku 184 km autocesta u što će biti uloženo 68 milijuna eura.

Nakon sastanka, na kojem su sudjelovali i ministri Radimir Čačić, Ingrid Antičević-Marinović, Roland Žuvanić i Andro Vlahušić, premijer Račan posjetio je dubrovačku Opću bolnicu i u Gradskoj se kavani susreo s gradonačelnicom Šuicom.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara