Premijer Račan obišao dionicu autoceste zagreb-split

PREMIJER Ivica Račan obišao je danas dionicu DugopoljePrgomet autoceste ZagrebSplit dugu 30 kilometara.

Kod tunela Konjsko, koji je najzahtjevniji projekt na tom dijelu autoceste, premijer Račan, koji je ušao 400 metara u unutrašnjost tunela, koliko je izgrađeno od ukupne dužine od 1300 metara, izrazio je novinarima veliko zadovoljstvo što danas, godinu dana nakon početka izgradnje te dionice, može reći da se sve odvija izuzetno dobro i da će ona, kako je i planirano, biti puštena u promet 30. lipnja iduće godine.

"Kada smo lani u svibnju otvorili ovu dionicu, dočekani smo s puno nevjerice i otvorene sumnje i kritike u medijima. Danas nema više nikoga tko sumnja u cijeli ovaj projekt i kako smo god zacrtali, tako se autocesta Zagreb-Split i gradi. U isto vrijeme, kada budemo otvorili ovu dionicu, dakle 30. lipnja 2004., otvorit ćemo i dionicu od Zadra do Pirovca, a cijela autocesta Zagreb-Split bit će završena i puštena u promet 30. lipnja 2005., kada odmah nastavljamo s njezinom izgradnjom prema Dubrovniku, kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarski upit nije li ovaj obilazak vezan uz predizbornu kampanju, premijer je odgovorio da je on tamo isključivo kao predsjednik Vlade da kontrolira tijekove izgradnje jer su mnogi bili protiv tog projekta. "Ja sam u funkciji kontrolora, a ne u predizbornoj kampanji, imamo toliko posla oko Europske unije, imat ćemo izuzetno naporno i radno ljeto tako da nema govora o nekoj predizbornoj kampanji jer za nju nemamo vremena," kazao je Račan, istaknuvšio kako ta autocesta nije samo veliki građevinski projekt nego ima izuzetno značenje jer cijelu Hrvatsku povezuje gospodarski, kulturno, turistički i time ostvaruje san brojnih generacija Hrvata koji su kroz povijest više puta pokušavali da je izgrade.

Dionica Dugopolje-Prgomet autoceste Zagreb-Split u dužini 30 kilometara ima sedam vijadukata, jedan tunel dug 1300 metara, a vrijednost je te dionice 400 milijuna kuna od čega najveći dio 190 milijuna kuna otpada na izgradnju tunela Konjsko s umjetnim tunelom Osmakovac. Glavni je izvođač radova na toj dionici poduzeće Konstruktor iz Splita.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara