Premijer Račan s predstavnicima RTL-a

PREDSJEDNIK Vlade RH Ivica Račan primio je danas predstavnike RTL Grupe, predvođene predsjednikom i generalnim direktorom RTL Grupe, Gehrardom Zeilerom, koji su mu predstavili svoje poslovne planove u pokretanju nove hrvatske TV stanice u Hrvatskoj, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

RTL je, naime, zajedno s pet hrvatskih tvrtki dobio koncesiju za privatizaciju trećega nacionalnog televizijskog programa,

Na sastanku su također bili glavni urednik informativnog programa RTL-a Hans Mahr, te izvršni direktor RTL d.o.o. Pavel Stantchev.

Predstavnici RTL-a upoznali su premijera Račana s programskom shemom te posebno naglasili kako im je cilj u Hrvatskoj prikazivati hrvatski a ne strani program.

Stručnjaci iz Njemačke boravit će u Hrvatskoj samo prve tri godine dok će se uspostavljati i razvijati nova TV stanica, a nakon toga vođenje programa bit će prepušteno stručnjacima u Hrvatskoj, rekao je Gehrard Zeiler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici RTL-a također su rekli da će se u informativnom programu voditi načelima objektivnog izvještavanja i na taj način dati svoj doprinos demokratizaciji, ističe se u priopćenju.

Premijer Račan je, osvrnuvši se na privatizacijske procese u Hrvatskoj i investicijsku klimu unazad 10 godina, izrazio zadovoljstvo dolaskom konkurencije na hrvatsko medijsko tržište.

Izrazio je potporu novom programu i zaželio im što kvalitetniji početak i puno uspjeha u radu, dodavši kako je siguran da će elektronska Hrvatska ovim programom biti kvalitetnija.

Razgovaralo se i o trenutačnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj i regiji, te o priključenju Hrvatske Europskoj uniji, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara