Premijer Sanader razgovarao s članovima uprave "Podravke"

PREDSJEDNIK Vlade Ivo Sanader za današnjeg je posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji u Koprivnici razgovarao i s članovima Uprave "Podravke", nakon čega je novinarima izjavio kako će Vlada dati punu potporu svim "Podravkinim" razvojnim planovima.

Najavio je kako će tražiti što snažniju prisutnost "Podravke" na tržištima istočne i jugoistočne Europe, a i izvan toga područja.

Na novinarsko pitanje što će biti s "Podravkinim" dionicama, premijer Sanader je odgovorio da će o tome biti naknadno odlučeno, no njegovo stajalište je kako država nije dobar gospodar i ne treba upravljati poduzećem. Upitan hoće li biti promjena u Nadzornom odboru "Podravke" odgovorio je da će se pri mogućoj promjeni voditi računa provode li članovi Nadzornog odbora Vladinu politiku. Također je rekao da dosadašnja uprava zaslužuje daljnju Vladinu potporu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče osnivanja hrvatskoga prehrambenog konzorcija, premijer Sanader je rekao da Vlada podupire sve što je dobro i može dovesti do "sinergije gospodarskih subjekata".

U vezi s Vladinom potporom državnim izvoznim tvrtkama Sanader je rekao da Vlada i država moraju pomoći svim izvoznim tvrtkama subvencijama i gospodarskom diplomacijom. Držim da u sadašnjem trenutku hrvatska diplomacija mora biti usredotočena na politički i gospodarski dio te želimo pojačati broj gospodarskih savjetnika u našim diplomatskim predstavništvima u zemljama koje nisu izravno vezane uz Europsku uniju i NATO, istaknuo je Sanader.

Predsjednik Uprave "Podravke" Darko Marinac rekao je da je s premijerom razmotreno stanje u tvrtki, budući planovi i pripreme koje će biti potrebne zbog ulaska nekih "Podravkinih" tržišta u Europsku uniju. "Također smo razgovarali o tržištima jugoistočne i istočne Europe i tražili smo način kako bismo unaprijedili razvoj Podravke uz pomoć hrvatske diplomacije, osobito gospodarske. Razgovarali smo i o mogućnosti bolje suradnje gospodarskih subjekata u Hrvatskoj", rekao je Marinac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara