Preminula zvijezda TV-serije "Da li ste posluženi?"

Preminula zvijezda TV-serije "Da li ste posluženi?"

JOHN INMAN, britanski glumac poznat po ulozi feminiziranog gospodina Humphriesa u popularnoj TV-seriji "Da li ste posluženi?" je jučer preminuo u 72. godini života od posljedica žutice.

Inman je najveći dio života proveo baveći se pantomimom i kazališnom glumom, ali je široj javnosti postao poznat tek kada se 1972. godine njegov lik pojavio u BBC-jevoj seriji.

"Da li ste posluženi?", djelo Jeremyja Lloyda i Davida Crofta - dvojca kasnije poznatog po seriji "Allo allo!" je jedna od najpopularnijih BBC-jevih humorističkih serija svih vremena, a svojevremeno je bila emitirana i na tadašnjoj Televiziji Zagreb.

"Da li ste posluženi?" je ušla u britansku televizijsku povijest upravo zahvaljujući liku gospodina Humphriesa, prvom liku koji je prakticirao "alternativni životni stil" na britanskim malim ekranima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako seksualna orijentacija Humphriesa nikada nije bila eksplicitno navdena, serija je upravo zbog njega došla na udar aktivista za prava homoseksualaca koji su "tetkicu" Humphriesa je držali primjerom "uvredljivih" stereotipova.

Imnan, koji je svoju ulogu krajem 1970-ih ponovio i u australskom remakeu serije, u stvarnom životu nije krio homoseksualnost, a krajem 2005. je ušao u registriranu istospolnu zajednicu s dugogodišnjim partnerom Ronom Lynchom.

D.A.
Foto: BBC

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara