PRIMORSKO-GORANSKA PU: PREDNOST BORBI PROTIV DROGE I NASILJA

Primorskogoranska policijska uprava u sljedećem će razdoblju dati prednost borbi protiv zloporabe opojnih droga, nasilja u školama i obitelji, te većoj sigurnosti u prometu, najavio je danas na konferenciji za novinare nadavno imenovani načelnik te policijske uprave Oliver Grbić.

"Želimo dokazati da su pojedinci u proteklom, inkriminiranom razdoblju stekli vlasništvo nad pokretninama i neretninama i da se u postupku ide k oduzimanju tih vrijednosti stečenih na nezakonit način", rekao je načelnik primorsko-goranske Policiske uprave.

Podsjetio je da je primorsko-goranska Policijska uprava prošle godine razbila tri dobro organizirane skupine koje su se bavile krijumčarenjem i preprodajom droge, a u posljednjoj akciji uhićeno je 18 osoba.

Jedan od prioriteta bit će suzbijanje sve većeg broja kaznenih djela nasilja u osnovnim i srednjim školama, tzv. bulinga, i nasilja u obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Načelnik Grbić također je izvijestio da je policija prije mjesec dana počela novu akciju u sklopu koje tri ili četiri civilna policijska vozila noću obilaze središte Rijeke i nadziru vozače koji čine prometne prekršaje.

Dodao je da desetak policijskih ophodnja na raznim mjestima zatvara taj dio grada.

Načelnik primorsko-goranske Policijske uprave rekao je da su "rezultati tih kontrola poražavajući jer policija oduzme od 65 do 90 vozačkih dozvola na tjedan. Posebno zabrinjava dob tih vozača, koji imaju od 18 do 26 godina, te veći udjel žena među prekršiteljima, oko 25 posto.

(Hina) xhsup ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara