Proslavljen Dan Karlovačke županije

U karlovačkom Gradskom kazalištu "Zorinu domu" danas je u povodu proslave 13. travnja, Dana Karlovačke županije, održana svečana sjednica Županijske skupštine kojoj su osim predstavnika područne i lokalnih uprava i samouprava gradova i općina, te predstavnika vojske i policije pribivala i dva počasna građanina Karlovačke županije, Pier Angelo Taverna iz prijateljskoga talijanskog grada Alessandrije i dr. Mate Granić.

U prigodnu govoru župan Vlado Jelkovac naglasio je da Županija nastoji poticati poduzetništvo i poljodjelstvo jer, kako je rekao, to uz dobar prometni položaj i sve bolju prometnu povezanost mora postati osnova razvoja.

Počasni građanin Mate Granić među ostalim je rekao da Hrvatska još nije izgrađena kao država te da je na brojnim prijelomnicama. "Za Hrvatsku je danas najvažnije da ima zdrav, realan i provediv gospodarski program koji će potaknuti zapošljavanje i izvoz, da možemo biti ravnopravni članicama Europske unije", rekao je. Dodao je kako je ponosan što je počasni građanin Karlovačke županije, koja je puno žrtvovala u obrani Hrvatske, a vjeruje da će zbog okrenutosti budućnosti uskoro postati primjer razvoja drugim županijama.

Pier Angelo Taverna, koji je Karlovcu nesebično pomagao za Domovinskog rata kao tadašnji gradonačelnik Alessandrije, rekao je da će i grad Alessandrija ove godine prvi put po uzoru na proslave Karlovačke županije početi dodjeljivati priznanja uz Dan grada. "Razlog je što vaše proslave sretno sjedinjuju politiku i društveni život, a time se politika približava svojoj zajednici", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na svečanoj su sjednici priznanja za 2003. dobile nastavnice Alenka Bujan i Jasna Višnić, autorice udžbenika zemljopisa za 5. i 7. razred, za ukupnu modernizaciju nastave u školama, olakšano učenje, podizanje kreativnosti i ekološke osviještenosti učenika.

Tvornici turbina u Karlovcu i vlasniku Ivanu Mikšiću javno priznanje za 2003. dodijeljeno je za poduzetnička i izumiteljska dostignuća. Svećenik Mile Pecić iz Slunja javno priznanje je dobio za književno stvaralaštvo, humanitarni rad i promicanje vjerske snošljivosti, a KUD "Sveti Juraj" u Draganiću za prinos u promicanju amaterizma, narodnih običaja i kulturne baštine.

Priznanje za životno djelo uručeno je slikaru Petru Grgecu za prinos u promicanju izvornoga likovnog stvaralaštva i podizanje ugleda Županije i Republike Hrvatske u svijetu.

(Hina) xvhor yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara