Pula: Počelo suđenje optuženima za ubojstvo recepcionara

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Puli danas je počela glavna rasprava protiv Kristijana Valente (21) iz Brkača i Siniše Miličevića (21) iz Rijeke koji su optuženi za razbojništvo i ubojstvo Alda Hrvatina (48), noćnog recepcionara u hotelu ´Mirni´ u Istarskim toplicama.

Valenta i Miličević optuženi su da su 18. travnja prošle godine oko dva sata u hotelu ´Mirni´ u Istarskim toplicama provalili u hotelski sef i ukrali 400 tisuća kuna, a recepcionar Hrvatin, kojemu su prije toga ljepljivom vrpcom oblijepili glavu, ugušio se zbog nedostatka kisika. Kad je otkriveno da su za pljačku odgovorni hotelski maser i kuhar Valenta i Miličević, oni su uhićeni te su u pritvoru pulskog zatvora dočekali početak suđenja.

Prvooptuženi Valenta izjavio je danas pred Sudskim vijećem pod predsjedanjem sutkinje Dorijane Dolenec-Kujundžić kako se ne osjeća krivim za djela za koja je osumnjičen, a drugooptuženi Miličević kako se osjeća krivim za razbojništvo, ali ne i za ubojstvo recepcionara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na glavnoj raspravi svjedočili su direktorica hotela ´Mirne´ Gracijela Marić, recepcionarka Tatjana Slivar, koja je prva pronašla mrtvoga Hrvatina, prijatelj prvooptuženog Edi Flego i majka Kristijana Valente.

Suđenje se nastavlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara