Pula: Predstavljen projekt "Pula off" ovogodišnjeg festivala

RAVNATELJ Javne ustanove "Pula film festivala" Tedi Lušetić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli predstavio mlade autore popratnih filmova ovogodišnjega jubilarnog 50. pulskog filmskog festivala koji će se od 19. do 24. srpnja održati u Areni

Ustvrdivši kako su upravo mladi autori i umjetnici budućnost pulskoga filmskog festivala, Lušetić je kazao kako će projekt "Pula off" svojim prigodnim programima dostojno upotpuniti proslavu 50. jubileja filmskog festivala.

U sklopu projekta "Pula off" 22. srpnja će biti otvorena međunarodna izložba "Cinemania" koja će, po riječima kustosice izložbe Branke Benčić, ove godine okupiti tridesetak mladih umjetnika. Lani je ta izložba otvorena kao pokusni projekt i polazište za nadogradnju i istraživanje. "Radovi se dotiču teme filma i filmofilije i temelje se na raznolikim umjetničkim praksama i djelima nastalim na iskustvu gledanja filmova i filmskoj estetici koja je oblikovala drukčiji pogled na svijet", istaknula je Branka Benčić. Dodala je kako će biti izložene slike, fotografije, slajdovi, videomaterijali i CD-i.

"Pulu off" će popratiti i "Video puzzle", t.j. program hrvatskog eksperimentalnog filma i videa. Voditeljica programa Ana Šimičić istaknula je kako je program koncipiran kolažno i nastoji funkcionirati kao šaroliki puzzle u kojem promatrač spaja i povezuje djela nastala u različitim razdobljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Treći program "Pule offa" zapravo je revija pulskih stvaralaca pokretnih slika "Pula off cuts", a bit će prikazano dvadesetak filmova, dokumentaraca i videospotova.

"Zadnjih nekoliko godina poveća skupina mladih autora stvara pokretne slike i ovo je najbolja prigoda da prikažu svoje radove", kazala je voditeljica Tanja Miličić. Dodala je kako će ta prva revija otvoriti vrata budućim produkcijama te da će ubuduće na festivalu sudjelovati ne samo velika imena hrvatskog i međunarodnog stvaralaštva nego i manje poznati autori.

(Hina) dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara