Pune ruke posla: Dvije grupe splitskih dilera na sudu zbog heroina iz Bosne

Pune ruke posla: Dvije grupe splitskih dilera na sudu zbog heroina iz Bosne

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Duje Klarić / Cropix

POČELO je suđenje dilerskoj skupini Sarajlije Himze Ćate, koji je s kompanjonima pao u sklopu akcije Oštro u svibnju 2008. godine. Zaplijenjen je kilogram i pol heroina, te 60 grama kokaina. Ćato je danas priznao djelo, a video linkom saslušana su dvojica prikrivenih istražitelja, koji su u dva navrata od Ćate kupili 750 grama heroina. 

Bosanski heroin za splitske ovisnike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Ćatu, sude i domaćim momcima, Bošku Ivčeviću i Bošku Boki Stojancu, koji su bili prisutni tijekom primopredaje sa istražiteljima. Bivšem policajcu Tadiji Režiću otpala je optužba za sudjelovanje u dilerskoj grupi, njemu sude samo za preprodaju kokaina na sitno. Ipak, ostavljen je u postupku ukoliko ga netko od optuženika bude teretio. Dosad su se inače branili šutnjom.

Splitski ured Uskoka ima posla i na suđenju velikoj dilerskoj skupini koju predvodi violinist Nikola Martinis zvani Pike. I on se danas posuo pepelom. Priznao je dilanje, radio je, kaže, s Vjekoslavom Čurčićem, ostalima je prodavao, ali nisu imali nikakav dogovor, kako to Uskok želi dokazati. Nađeno je inače kilogram i pol heroina, a Martinisa i ostale terete za zaradu od 1,2 milijuna kuna. Uhićeni su još 2007. godine, suđenje je krenulo prije godinu dana. 

Nedavno su se branitelji pokušali nagoditi sa Uskokom, ali od posla na kraju nije bilo ništa. Droga je, kao i u slučaju Himze Ćate stizala iz Bosne. Od nekog Zorana iz Čapljine. Njega, međutim, nisu uhvatili. Martinis tvrdi da nije zaradio ništa. Dilao je, kaže, zbog dugova i vlastite ovisnosti o kokainu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara