Račanova supruga dobila status veleposlanika

PRIJE 3 godine predsjednik Mesić odbio je zahtjev Ministarstva vanjskih poslova da se Dijani Pleštini, supruzi premijera Račana, odobri status veleposlanika. U srpnju ove godine Mesić je to ipak odobrio.

Dijana Pleština dosad je bila savjetnica, a od srpnja ima viši status veleposlanika. Slobodna Dalmacija piše kako je informacija potvrđena sa Zrinjevca i Pantovčaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski dnevnik prenosi kako je razlog pomirba Mesića i Račana, odnosno predstojeći izbori. Naime, Mesić je obećao Račanu podršku tijekom izbora, a zauzvrat očekuje podršku na predsjedničkim izborima 2005. godine.

Još prije nekoliko mjeseci između predsjednika i premijera vodio se "rat". Jedan je podržavao suradnju s Haagom, drugi ne, jedan je bio za američki napad na Irak, drugi je bio protiv. No, čini se da su shvatili da jedan bez drugoga ne mogu.

Tako je premijer Račan prije nekoliko dana po prvi put od izbora 2000. godine Mesića nazvao "našim predsjednikom", a nakon Mesićevog posjeta Beogradu Račan je izjavio kako je Mesić bio sjajan, piše Slobodna Dalmacija.

Izvor fotografije: www.gloria.com.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara