Reakcija na komentar Drage Pilsela vezan uz prosvjede evanđeoskih kršćana protiv promicanja homoseksualizma

"CRKVA cjelovitog evanđelja" uputila je reakciju na komentar Drage Pilsela vezan uz prosvjede evanđeoskih kršćana protiv promicanja homoseksualizma.

Povodom prosvjeda evanđeoskih kršćana, točnije Crkve cjelovitog evanđelja i Kršćanskog centra "Riječ Života", protiv promicanja homoseksualizma novinar Drago Pilsel na web stranicama portala Index.hr napisao je komentar u kojemu iznosi neistine vezane uz navedene crkve.

Već u prvoj rečenici kako bi diskreditirao prosvjed protiv homoseksualnosti Pilsel navodi kako su navedene zajednice "minorne" te spominje navodne financijske malverzacije za koje ih optužuju druge protestantske zajednice.

Crkva cjelovitog evanđelja i Kršćanski centar "Riječ života" stoga traže da se ti Pilselovi navodi povuku jer štete ugledu i dostojanstvu ovih od države priznatih i registriranih protestantskih kršćanskih zajednica te navode niz laži.

Drago Pilsel morao bi dobro pogledati i proučiti osnovna novinarska načela među kojima stoji kako navedene informacije moraju biti istinite i provjerene. Da se držao tih osnovnih načela svakako ne bi, onako kao usput, naveo informaciju o financijskim malverzacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financije Crkve cjelovitog evanđelja i Kršćanskog centra "Riječ Života" javne su i dostupne svima koji ih žele vidjeti. Dakle, mogao se sam uvjeriti u neistinost ovih tvrdnji - jedan od osnovnih zadataka koji svaki novinar u svome radu mora obaviti, bilo da piše društvene komentare ili se bavi istraživačkim novinarstvom.

Također kako za navodne financijske malverzacije ove crkve bivaju optužene od drugih protestanskih zajednica, ali nigdje ne navodi koje su to "druge zajednice", očito zato jer te "druge" ne postoje pa ih ni ne može navesti imenom kao što nalaže novinarska etika.

Takav vrijeđajući pristup tekstu vidljiv je i u daljnjem tekstu gdje navodi još nekoliko krivo interpretiranih činjenica. Primjerice da crkve nastoje nametnuti svoj svjetonazor društvu i time guše demokraciju. Namjera ovih prosveda bila je samo iskazati vlastite stavove koji se očito ne slažu s Pilselovima, dok su homoseksualne udruge ovim festivalom i žestokom medijskom kampanjom činile upravo ono za što Pilsel optužuje kršćane - nametale svoj stav glede homoseksualnosti cijelome hrvatskom društvu u kojem još uvijek više od dvije trećine stanovništva ne gleda na homoseksualnost kao na "nešto normalno i pohvalno".

Niti u jednom trenutku prosvjed nije bio usmjeren protiv prava ljudi da izraze svoje mišljenje, već protiv promocije nemorala u hrvatskom društvu. Stoga od Drage Pilsela zahtjevamo ispriku za navedene laži te web portala Index.hr da objavi ovaj demantij.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara