Rončević: Raduje ocjena NATO-va izaslanstva o napretku u prilagodbi hrvatskih oružanih snaga

MINISTAR obrane Berislav Rončević izjavio je danas nakon razgovora sa zamjenikom pomoćnika glavnog tajnika za političke poslove NATO-a Robertom F. Simmonsom, da ga raduje ocjena da je Hrvatska postigla znatan napredak u prilagodbi svojih Oružanih snaga NATO standardima.

"Hrvatska istinski želi proces prilagodbe dovesti do kraja i u konačnici očekujemo da će istambulski summit u lipnju ocijeniti da je Hrvatska u prilagodbi oružanih snaga na pravom putu i da za to ima snažnu podršku", rekao je Rončević.

"Unaprijed se radujemo što ćemo u Istambulu izaći s pozitivnim izvješćem o kandidaturi Hrvatske", rekao je Robert F. Simmons.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je važno da Hrvatska nastavi reformu Oružanih snaga kako bi bile kompatibilne NATO-u te radi na tome da javnost shvati da je uloga oružanih snaga osim zaštite nacionalnog interesa i pridonjeti sigurnosti u svijetu od novih prijetnji kao što je terorizam.

Rekao je da je teško govoriti kad će Hrvatska ući u NATO jer savez nema jedinstven način prijema za sve kandidate pa tako i rokove, ponovivši važnost nastavka procesa prilagodbe Hrvatskih oružanih snaga standardima NATO-a.

Izaslanstvo NATO-a za trodnevnog će posjeta pregledati i dati osvrt na proces preustroja i prilagodbe hrvatskih Oružanih snaga NATO standardima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara