Rugova: Kosovo će surađivati sa ICTY-em

PREDSJENIK Kosova Ibrahim Rugova izjavio je danas da će vladajuće strukture Kosova surađivati sa međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY).

Rugova je ocijenio da je jučerašnje uhićenje trojice bivših pripadnika OVK na Kosovu stvar ICTY-a i naglasio da se kosovske institucije zauzimaju za uspostavljanje pravne države.

´Tri uhićene osobe KFOR je uhitio jer su osumnjičene za ratne zločine. Ako nisu krivi bit će oslobođeni´, izjavio je Rugova nakon razgovora koje je imao danas u Prištini sa švedskom ministricom obrane Joerge Lung.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Član predsjedništva Skupštine Kosova Hydajet Hyseni izjavio je danas da jučerašnja uhićenja nisu povoljni događaji unatoč tome što se Kosovo opredijelilo za suradnju sa Den Haagom..

Uhićenje trojice Albanaca pozdravio je danas zapovjednik KFOR-a, talijanski general Fabio Mini. Mini je kazao da se trojice Albanaca, Hajredin Baljaj, Isak Musliu i Agim Murtezi, terete za protuzakonita uhićenja, zlostavljanja i ubojstva 23 Albanca i Srba u zatvoru na klisuri Lapušnik na području Drenice u razdoblju od svibnja do srpnja 1998.

Politički predstavnici srpske zajednice na Kosovu pozdravili su uhićenje bivših pripadnika (OVK) i upozorili da oni nisu najodgovorniji za zločine počinjene nad Srbima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara