RUGOVA UPUTIO PORUKU POVODOM PETE OBLJETNICE INTERVENCIJE NATO-APRIŠTINA, 23.ožujka (Hina) - Kosovski predsjednik Ibrahim Rugova obratio se u utorak navečer, u povodu sutrašnje pete obljetnice početka zračne kampanje NATO-a protiv srpskih sigurnosnih snaga na teritoriji bivše Jugoslavije, posebnom porukom građanima Kosova u kojoj je istaknuo da je u posljednjih pet godina postignut veliki napredak u svim područjima života.L

Spominjući prošlotjedne nemire Rugova je izrazio nadu da će se nastalo stanje prevladati predanošću svih, a posebice kosovskih institucija u suradnji s međunarodnim vlastima. I ovom prigodom on je naglasio kako je neovisnost Kosova, po njegovu mišljenju, jedino rješenje koje će smiriti regiju.

Kosovski predsjednik ponovio je svoje stajalište kako neće biti nikave podjele Kosova te da će granice ostati netaknute. Posebno priznanje odao je mirovnim snagama u sklopu KFOR-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni grad Kosova Priština okićen je plakatama na kojima piše: Pet godina novog života, dok u srpskim enklavama stoje plakati s porukom: Pet godine okupacije.

Za sada nema najave o održavanju bilo kakve manifestacije vezane uz ovu obljetnicu. Kosovski ministar kulture i športa Bexhet Brajshori objavio je tijekom dana kako je donesena odluka o održavanju svih kulturnih i športskih manifestacija koje su prekinute zbog prošlotjednih nereda.

(Hina) xbb ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara