Učenik u Rusiji napao kolege u školi sjekirom i molotovljevim koktelom, sedmero ozlijeđenih

Učenik u Rusiji napao kolege u školi sjekirom i molotovljevim koktelom, sedmero ozlijeđenih
Screenshot: YouTube
 
DJEČAK je sjekirom i molotovljevim koktelom napao svoju školu u Sibiru, ozlijedivši šestero učenika i samog sebe, nekoliko dana nakon obračuna noževima između učenika u drugoj ruskoj školi.
 
U Ulan-Udeu, u Burjatskoj, blizu mongolske granice, dječak od 15-16 godina napao je učenike sedmog razreda sjekirom, a potom zapalio školu bocom ispunjenom zapaljivom tekućinom, objavio je Ruski istražni odbor u priopćenju. Mediji su objavili da je među ozlijeđenima i jedan nastavnik.
 
 
Sedam je osoba hospitalizirano, među kojima i sam napadač koji si je nanio ozljede prije nego što je iskočio kroz prozor. Dvije osobe su u teškom stanju, istaknuo je potpredsjednik regionalne vlade Burjatske Vjačeslav Cibikjapov, kojeg citira ruska novinska agencija Interfax. U video-snimci koju je prikazao Istražni odbor vidi se djelomično zapaljen razred te knjige i bilježnice po podu. Ruski mediji objavili su snimke koje prikazuju uništenu učionicu i krv žrtava na tlu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
Drugi krvavi napad ovog tjedna
 
Radi se o drugom krvavom napadu ovog tjedna u nekoj ruskoj školi. U ponedjeljak su se dva dječaka obračunala noževima u školi u Permu na Uralu. Ozlijeđeno je 13 osoba, osobito djeca od 10 godina, a potom su se napadači međusobno izboli noževima.
 
Taj je prvi napad potaknuo raspravu o sigurnosti u školama, osjetljivu temu u Rusiji nakon otmice pročečenske postrojbe 2004. u Beslanu, na Kavkazu, u kojoj je poginula 331 osoba, od kojih 186 djece. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara