SAD I SAVEZNICE PREDLAŽU NOVU REZOLUCIJU UN-U IDUĆEG TJEDNA

Američki predsjednik George W. Bush izjavio je u subotu da će SAD i saveznice predložiti nacrt nove rezolucije Vijeću sigurnosti UNa početkom idućeg tjedna uz tvrdnju da Irak neće ispoštivati UNove zahtjeve za razoružanjem.

´Zajedno s našim prijateljima i saveznicima predložit ćemo početkom idućeg tjedna dodatnu rezoluciju Vijeća sigurnosti koja će izložiti jasnim i jednostavnim riječima da Irak ne poštuje rezoluciju 1441´, rekao je Bush novinarima nakon sastanka sa španjolskim premijerom Joseom Mariom Aznarom.

Američki je predsjednik izjavio da neće čekati dva mjeseca na usvajanje nove rezolucije. Toliko je bilo potrebno za usvajanje rezolucije u studenome u kojoj se Iraku zaprijetilo ´teškim posljedicama´ ako se ne razoruža.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Vremena je malo i ovo je posljednja šansa za Vijeće sigurnosti da pokaže svoju relevantnost´, ustvrdio je. ´Ja vjerujem da će Vijeće sigurnosti pokazati svoju relevantnost jer se (irački predsjednik) Sadam Husein nije razoružao´.

On je izjavio da je zajedno s Aznarom održao telefonsku konferenciju s britanskim premijerom Tonyem Blairom i talijanskim premijerom Silviem Berlusconijem kako bi razmotrili strategiju glede Iraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara