Saddamovi sinovi možda pronađeni u Iraku

DVOJICA sinova Saddama Husseina možda su pronađena u Iraku nakon pucnjave u Mosulu, gdje su američki vojnici ubili četiri visoka iračka dužnosnika, rekao je u utorak jedan američki dužnosnik.

"Prilično su veliki izgledi" da su se za vrijeme pucnjave u Mosulu tamo nalazila dvojica Sadamovih sinova Udaj i Kusaj, rekao je neimenovani dužnosnik Reutersu.

"U pucnjavi u Mosulu ubijeno je nekoliko ljudi, među njima bi mogli biti i Saddamovi sinovi", rekao je dužnosnik, dodajući da to još nije konačno potvrđeno.

Sjedinjene Države ponudile su nagradu od 15 milijuna dolara za svaku informaciju koja bi pomogla u uhićenju bilo kojeg sina, a 25 milijuna dolara za samog Saddama Husseina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za vrijeme četverosatne borbe u Mosulu, kad su američke snage opkolile i napale vilu, ubijena su četiri visoko pozicionirana iračka dužnosnika, priopćila je američka vojska.

Bojnik Trey Cate iz 101. zračno-desantne divizije rekao je da je u napad na tu zgradu poslano 200 vojnika, nakon što je primljena dojava da se tamo nalaze važne osobe odane Husseinu.

Cate je rekao da je petero Iračana ubijeno u tom okršaju, uključujući "i četvoricu visokopozicioniranih pojedinaca", te najmanje petero ranjeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara