Sanader sa zastupnicima SDSS-a o provedbi sporazuma

NA DANAŠNJEM sastanku premijera Ive Sanadera sa suradnicima i zastupnika Samostalne srpske demokratske stranke (SDSS) Milorada Pupovca i Vojislava Stanimirovića zaključeno je da će nedavno osnovano vladino povjerenstvo voditi brigu o provedbi Sporazuma između Vlade i SDSS-a.

"U provedbi tog sporazuma ima stanovitih problema na terenu, a na današnjem su sastanku riješene sve nedoumice", rekao je premijer Sanader nakon sastanka.

Podsjetio je da je Vlada na sjednici u Osijeku imenovala Povjerenstvo za provedbu tog sporazuma kojem je na čelu Gordana Turić, a na koje su prenijete sve ovlasti.

Predsjednica će sa svojim timom voditi brigu da se u skladu s dogovorenim rokovima, a to je 30. lipnja ispoštuje najvažnija točka Sporazuma, povratak vlasnicima onih nekretnina koje su bespravno useljene, rekao je Sanader, dodajući da je zadaća Povjerenstva da ljudima koji su u tim objektima, a nemaju drugo rješenje, pronađe smještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prenošenje ovlasti na vladino povjerenstvo, ubrzavanje rada i tijesna suradnja sa zastupnicima i predstavnicima lokalnih vlasti i zainteresiranih udruga jamči da će važni elementi sporazuma biti provedeni u roku, izjavio je Milorad Pupovac.

Dobili smo uvjerenja da će sva riješenja za obnovu koja su podnijeta u zakonskom roku biti izdana do konca travnja, a s predsjednicom Povjerenstva Gordanom Turić i resornim ministrima utvrdili smo dinamiku kako će se do konca lipnja vlasnicima vratiti oko 500 stambenih jedinica, rekao je Pupovac.

Dodao je da postoji mogućnost da neke stambene objekte zajednički koriste vlasnik i sadašnji korisnik stambenog objekta.

Pupovac je rekao da su predstavnici Vlade i SDSS suglasni da je interes srpske zajednice u Hrvatskoj da RH u roku dobije pozitivno mišljenje Europske komisije.

U tom smislu želio bih da to mišljenje građana srpske nacionalnosti bude jasno odvojeno od neophodnosti ubrzavanja dinamike u rješavanju spomenutih otvorenih pitanja, naglasio je Pupovac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara